Επιστρέψαμε και ανοίξαμε YouTube για τον πρωινό μας καφέ, τα Ελληνικά trends όπως πάντα για τον μούτσο. Παρατήρησα όμως κάτι που με έκανε να κάνω click πάνω του, το νέο κομμάτι του So Tiri - Thes Pastichio.  Η μητέρα μου δεν είναι η καλύτερη μαγείρισσα, αλλά ξέρω ότι το παστίτσιο το πετυχαίνει άριστα και η αλήθεια είναι πως το αγαπώ από τα χεράκια της.

Είχαμε υποσχεθεί να μην γράψουμε ξανά για trash μουσικές, δηλαδή για Ελληνικό hip-hop, αλλά λόγω συγκυριών δεν μπορούσα να κρατηθώ. Έπαιζα μουσική λοιπόν τον Ιούλιο στο αγαπημένο μου νησί και ήρθε μια κοπέλα γύρω στα 27 να μου κάνει request.

Μου ζήτησε το “despacito”. .

Λόγω του ότι δεν ανοίγω τηλεόραση τα τελευταία 4-5 χρόνια και από ραδιόφωνο, έχω επίτηδες κάποιες συχνότητες κολλημένες στο αμάξι για να μην μου κολλάνε στη ram του εγκεφάλου κακά tunes, δεν το γνώριζα.

Η κοπέλα λίγο αργότερα μου λέει, αν δεν το έχω να βάλω κάτι σε ρυθμό “bachata” για να χορέψουν με τις φίλες της. Ντράπηκα, διότι δεν το έχω ψάξει σε χορευτική φάση salsa κτλ εκτός από τις πρόσφατες συλλογές “Pura Mixtapes” του Guts που είναι τρομερές *έγραψε το “tonight” που έβαζαν κάποτε, κάθε μέρα στον Best και το μόνο που σκέφτηκα στην ίδια ονομασία ήταν το ιταλικό ψωμάκι «ciabatta» ντροσχό γαρ.

Από εκείνη τη μέρα όταν ακούω κάποιον να γουστάρει αυτό το κομμάτι λέω «άντε ρε μαλάκες όταν έπαιζε τέτοιο είδος ο Blend Mishkin ακούγατε κλαρίνα» σαν καλός music snob hater, μέχρι που είδα το αριστούργημα του So-tiri.

Το clip του είναι μακράν καλύτερο του despacito, έχει τρομερά μωράκια και το flow του έχει πέσει ακριβώς πάνω στους στίχους του αυθεντικού κομματιού, γυρισμένο σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Νέα Υόρκη.

Οι στίχοι, είναι ύμνος για κάθε παστίτσιο-lover ξεκάθαρα, τα πλάνα τρομερά και το product placement του παστίτσιου δίνει μαθήματα και ξεπερνάει κάθε καλοπληρωμένο μαρκετίστα-διαφημιστή.

Αν η Misko είχε χιούμορ θα αγόραζε το hit για διαφήμιση της, αν σαν χώρα είχαμε χιούμορ το κομμάτι θα έπρεπε να βγει Eurovision.

Τέλος να πούμε ότι ο Billy Anastasiou βγάζει τα γούστα του τρολάρωντας και φτιάχνει καλύτερα clip από αντιγραφές τύπου Μάντισσες/Kesha, αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας κάνει να αλλάζετε δουλειές.

Καλό απόγευμα και αναμένετε νέα post μας, η ομάδα επιστρέφει!