Το κύμα της witch house και wave μουσικής έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια καθώς καλλιτέχνες που ασχολούνται με αυτό το είδος ξεπηδάνε συνέχεια. Ένας από αυτούς είναι ο Sidewalks & Skeletons κατά κόσμον Jake Lee από το Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου, πρωτοπόρος στο είδος, βρέθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 17 Νοέμβρη και μας χάρισε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.


Κείμενο/Φωτογραφίες: Pulls


Τον ρόλο του local opening act της βραδιάς είχαν αναλάβει οι Alleyway Rats, ένα producer ντουέτο από την Αθήνα, σε ένα back to back set με τον Time94. Σκοτεινά μπάσα και αιθέριες μελωδίες έχτισαν την ατμόσφαιρα την ώρα που οι πρώτοι θαμώνες έκαναν την εμφάνιση τους στο χώρο. Αξιόλογα selections από 3 παιδιά που μας έδειξαν με τον τρόπο τους ότι η αθηναϊκή alternative σκηνή υπάρχει και είναι κάτι παραπάνω από ζωντανή.

Rot10, Whitemage(Alleyway Rats) και Time94

 


Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι Hooded Leaders. Το εκκεντρικό ντουέτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες μας παρουσίασε ένα δυνατό dj set με επιλογές που αποτελούν αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν ghetto goth.  Goth, witch, trap αλλά και "soundcloud" trap επιλογές και το κοινό δεν άργησε να ζεσταθεί και να μπεί στο mood. Πολλά original κομμάτια αλλά και remixes σε καλλιτέχνες όπως Migos και Cardi B. Την κατάσταση βοήθησαν βέβαια και οι 2 χορεύτριες που ανέβηκαν στη σκηνή για να συμπληρώσουν το δίδυμο και να κατάφεραν τραβήξουν τα βλέμματα όλου του κοινού.

Hooded Leaders


Και κάπως έτσι έφτασε η ώρα για να κάνει την εμφάνιση του στη σκηνή ο Bρετανός producer. Ένα laptop και ένα midi keyboard ήταν αρκετά για τον Sidewalks & Skeletons ώστε να μας μαγέψει. Σαν σκοτεινός μάγος με τον μαύρο μανδύα του, μας έδειξε τον δρόμο μέσα σε ένα τελετουργικό αποτελούμενο αποκλειστικά από δικά του κομμάτια. Ακούσαμε επίσης πολλά ακυκλοφόρητα κομμάτια από το άλμπουμ που ετοιμάζει και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019. Η ατμοσφαίρα που δημιούργησε ο Jake ήταν μοναδική και το κοινό έδειξε να απολαμβάνει το show, χωρίς βέβαια να είναι ιδιαίτερα θερμό, ή τουλάχιστον αυτό εξέλαβα εγώ. Και μπορώ να πω ότι με χάλασε αρκετά. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να φωνάξεις λίγο για τον καλλιτέχνη ή έστω να χειροκροτήσεις όταν σου παρουσιάζει την δουλειά του, καλύτερα κάτσε σπίτι σου και άκου από το spotify. Στα αρνητικά της βραδιάς να προσθέσω την φτωχή υποστήριξη των φώτων του χώρου, τα οποία δεν βοήθησαν να ανέβει μερικά επίπεδα ακόμα το show.


Sidewalks & Skeletons


Γίνονται σημαντικές προσπάθειες για να ανέβει η Ελληνική σκηνή και πραγματικά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Κοινό και συντελεστές υπάρχουν. Όλο και περισσότεροι ξένοι καλλιτέχνες βάζουν στο check list των προορισμών τους την Αθήνα. Γιατί να μην προωθήσουμε και την δουλειά των δικών μας καλλιτεχνών; Μας έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι το αξίζουν. Ο πυρήνας είναι εκεί, απλά πρέπει να αρχίσουμε να του δίνουμε μορφή. Το αξίζει.


Follow us :

Instagram

Facebook

Pulls

Nikos Pulls

Nikos Pulls

Graphic Designer, Music Producer
Nikos Pulls