01

Κυριακή βράδυ, έχουμε παίξει Πέμπτη Senza με Νικήτα και Παρασκευή Studio24 με Μπελαφόν, άρα το μόνο που μπορεί να με βρει η Κυριακή να κάνω είναι να τρώω σαν βόδι.

Έχουμε όμως μια "νέα" ομάδα στην φάση του καλού hiphop/bass αυτό τον καιρό στο προσκήνιο, τη Beat Elite, η οποία προσπαθεί για το καλύτερο και ως επί το πλείστον έχει αρκετά δυνατές και προσεγμένες παραγωγές με κοινό και καλλιτέχνες ευχαριστημένο. Κάτι που σίγουρα εκτιμάς με τον καιρό αν ασχοληθείς με την διοργάνωση ή δουλεύεις σε αυτό τον τομέα.

Οι παρέες μαζεύτηκαν από νωρίς έξω από το Second Skin και ξεκίνησαν τα πηγαδάκια και το ζέσταμα με Dj Mestre, ή αλλιώς Χρυσόστομο Σακελλαρόπουλο, που έκοβε σαν τύπος που έχει πάρει μέρος σε DMC και είναι μόλις δεκαέξι ετών! Του δώσαμε το respect μας και συνεχίσαμε με Sifu Versus ο οποίος ζέστανε πολύ καλά την σκηνή με την εμπειρία του, έτσι ώστε να δώσει την σκυτάλη στον Μικρό Κλέφτη για να τα γαμήσει όλα.

Κάποιοι πιτσιρικάδες μπροστά στην σκηνή ήξεραν απ'έξω όλα τα κομμάτια και τα έσπαγαν κυκλικά, παρέα με έναν κουμπωμένο τύπο που αγάπησα, διότι έσκασε μόνος του, τα ήπιε όλα και έδινε πόνο κάνα τρίωρο με τη μουσική που γουστάρει, για πάρτη του. Οι πιτσιρικάδες μου θύμισαν την δική μου παρέα από τα τότε lives και ο τύπος αυτούς που φώναζαν "Low Bap" στις παύσεις των κομματιών με γηπεδική χαλασμένη φωνή, κομμάτια κάποτε στον Αέρα στην Πετρούπολη.

Doppelgangaz 2Πίσω στο 2016, ο Μικάπα χώνει freestyle πάνω σε beat του Asap Rocky και μετά ένα καυλωτικό free χωρίς καθόλου μουσική. Ένας ράππερ που όσο μεγαλώνει, τόσο μεστώνει και το ραπ μέσα του. Φιλική συμμετοχή Μπελαφόν με μαύρο αυτοκίνητο και γειά σας!

Η ώρα έφτασε, ο dj των Matter Ov Fact και EP χώνει το πρώτο beat, καλωσορίζει τον κόσμο και οι τύποι ανεβαίνουν στην σκηνή με ένα Metaxa πέντε αστέρων ανά χείρας. Τα πρώτα κομμάτια ζεσταίνουν το κοινό με το Holla x2 να τρελαίνει κόσμο. Μια τύπισσα από το κοινό ήξερε όλα τα lyrics από όλα τα κομμάτια, well done young lady. Η Μαίρη, ή αλλιώς Boz, κερδίζει το metaxa που οι Doppelgangaz κερνούσαν το κοινό με το soul τελείωμα που τραγούδησε στο τέλος ενός από τα κομμάτια τους εντελώς random. Οι τύποι γίνονται ένα με το κοινό λέγοντας μας αρκετές φορές ότι είμαστε γαμάτος λαός και πως έχουμε τρομερό καιρό. Το ξέρουμε ψηλέ γι'αυτό μένουμε εδώ και ας είναι δύσκολα. Κατεβαίνουν κάτω, κάνουν stage diving, μοιράζουν βινύλια και στο τέλος μας αποχαιρετούν εγκάρδια 'till the next time!

Μια ακόμα πληροφορία από συνέντευξη τους στο HipHopDX είναι πως οι τύποι είναι φίλοι από το δημοτικό και όλο αυτό ξεκίνησε για πλάκα μέχρι που είδαν ότι το γουστάρουν αρκετά για να το φτάσουν παραπέρα και να έρθουν ως την Ελλάδα.

Το μόνο αρνητικό στον χώρο ήταν τα δυνατά μπάσα του ηχοσυστήματος, κάτι για το οποίο δεν φταίει σίγουρα η παραγωγή, διότι όλα τα μικρά live-άδικα πάσχουν από θέμα ήχου, εκτός από κάποια που είναι υπερβολικά ακριβά. Ο καιρός να φέρει τα καλύτερα στα παιδιά και αναμένουμε τους Smif N Wessun aka Cocoa Brovaz με τον Buckshot τον επόμενο Μήνα!

03

Eazy

Eazy

Your mom's favourite dj
Eazy

Latest posts by Eazy (see all)