Όλοι ξέρουν ότι αργώ. Ειδικά όταν έχει ντάλα ήλιο και εκείνη την ώρα παίζουν τα καλά opening, θα κάτσω στον ίσκιο μέχρι να βραδιάσει. Είμαι πουλί της νύχτας, λειτουργώ μετά τις 19:30.

Αφού λοιπόν έχασα Rattler Proxy & Etten που ήθελα να δω και Larry Gus που δεν ήθελα να δω, γιατί μας τον έχουν μοστράρει με το ζόρι, από ραδιόφωνα μέχρι free press, τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με το αγόρι - μην με πρήξετε στα comments, ωραίος ο ήχος του και αγαπημένο μου label η DFA Records, αλλά ότι μου δίνουν με το ζόρι, το ξερνάω. Ήπια την πρώτη μου μπύρα, έστριψα το πρώτο μου τσιγάρο και περίμενα καρτερικά τους Moderat.

Έχω ένα θέμα με το μπάσο στις συναυλίες και τα party, αν δεν υπάρχει νιώθω ότι πήγα σε μπουρδέλο και δεν γάμησα. Η διοργανώτρια εταιρεία, thank god φρόντισε να υπάρχει και με το παραπάνω, άρα η μία ώρα που έπαιξαν οι τρεις Βερολινέζοι, Apparat και Modeselektor, γάμησε μάνες.

Το να νιώθεις μια μυσταγωγία στα live είναι σημαντικό. Πράγμα στο οποίο βοηθάει και η πλατεία Νερού, που όπως λέει και ο φίλος μου ο Κάγας, συνεχώς την κλείνουν στα live και δεν μπορεί να κάνει βόλτα με το ποδήλατο. Ok! ρε Γιωργάκη ένα τριήμερο το χρόνο κλείνει, δεν μας λες και Ευρώπη τελικά ε; Όταν λοιπόν πετυχαίνει το μυσταγωγικό mood του live και όλο αυτό σε συνεπαίρνει μέσα του, με τα αστέρια να λάμπουν και την μυρωδιά της ας το πούμε θάλασσας, περνάς ωραία. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι το group ψηφίστηκε το 2009 "The #1 Live Act of the Year" από το Resident Advisor.

Οι Moderat είπαν όλα τα κομμάτια που θέλαμε να ακούσουμε, τα έπαιζαν live, αν κατάλαβα καλά και δεν με κορόιδεψαν τα αλκοολικά μάτια μου, με αρκετά μεγαλύτερες εισαγωγές και δυνατά τραβήγματα. Νόμιζες πως κάπου κρυφά ο Burial τους κοιτούσε και γελούσε σαν τον δάσκαλο που χαίρεται για τους μαθητές του, διότι ξεκάθαρα ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από το Deep Bass της εταιρείας «Hyperdub» του Bristol.

Αν και από το πρώτο τους album το 2003 "Auf Kosten Der Gesundheit" είχαν αυτή την bass βρωμιά. Νομίζω πως άκουσα και ένα τελείωμα κομματιού με footwork, το οποίο δεν έχω ακούσει σε δίσκο τους. Προσωπικά με τα visuals και τα laser της σκηνής χάθηκα πολύ βαθιά μαζί τους. Έχω να γουστάρω έτσι από τους FSOL στο παλιό αεροδρόμιο.

Royksopp

Άκουσα τα κλασσικά κομμάτια τους που μου αρέσουν, what else is there, monument και έκατσα πίσω με τα γερόντια. Η EDM είναι μουσική που δεν γουστάρω καθόλου και οι παραγωγές του νέου album τους, ελάχιστων εξαιρέσεων είναι σε αυτό το είδος μουσικής, άντε να βγάλω απ'έξω το "bounty hunters". Ωραίο μωράκι η Susanne Sundfor, αν την γνώριζα μεθυσμένος σε διακοπές Σουηδία, ΕΜΠ-1. Δεν μου έβγαλαν αυτό που περίμενα σαν act, ίσως γιατί κουράστηκα η αντιθέτως μάλλον γέμισα με τους Moderat.

Σε γενικές γραμμές, όλα κύλησαν ομαλά και περάσαμε όμορφα!

+ πολύ καλή παραγωγή
- οι διαφημίσεις άλλων καλλιτεχνών ενδιάμεσα των acts
+ πλατεία νερού για lives

Επίσης ξενερώσαμε τα μάλα που ο αγαπημένος Jamiroquai, δεν θα μας κάνει την καλή, να έρθει λόγω υγείας. Παρόλα αυτά αν ήταν πρώτοι οι Royksopp και μετά οι Moderat συν τα opening acts πιο αργά, θα είχαμε μια καλύτερη γενική εικόνα και αν στην καλύτερη των περιπτώσεων τελείωνε η βραδιά με ένα ηλεκτρονικό dj set μέχρι τις δύο τα μεσάνυχτα, θα περνάγαμε πολύ όμορφα και δεν θα κάναμε τους opening καλλιτέχνες να νιώθουν μειονεκτικά.

τα λέμε του χρόνου Release Festival!


Ευχαριστούμε τους φωτογράφους Αλέξανδρο Μαραγκό, Αλεξάνδρα Κατσαρού, Γιάννη Νέγρη, Διονύση Παρθενιάδη, Aφροδίτη Ζαγγανά και Χριστίνα Αλώσση.

Eazy

Eazy

An interior designer who works as a dj/event promoter part time and listens to music full time
Eazy