Η συνέχεια του 2014 'Rave Tapes' των Mogwai, είναι το νέο τους album με ημερομηνία κυκλοφορίας την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Το νέο τους album τιτλοφορείται ως 'Every Country's Sun' και θα κυκλοφορήσει ως LP/CD/BOXSET με την Deluxe Edition να περιέχει ένα λευκό βινύλιο, photo prints και ακυκλοφόρητα demo τους.

Η Σκοτσέζικη μπαντάρα μαζί με την ανακοίνωση του album, έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα και αυτό το αρκετά δυνατό video clip.

http://mogwai.co.uk/


Ενδιάμεση κυκλοφορία από τα δύο τελευταία τους album, ήταν το ντοκιμαντέρ "Atomic : Living in Dead and promise (2015)" του σκηνοθέτη Mark Cousins, το οποίο πραγματεύεται την έκρηξη της Χιροσίμα και τον θρύλο γύρω από αυτή. Η μουσική είναι εξ'ολοκλήρου γραμμένη από τους Mogwai και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό.


Επίσης συνεργάστηκαν με τον Αργεντινό σκηνοθέτη Gustavo Santaolalla και τον Fisher Stevens για το αρκετά ενημερωτικό και σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του Leonardo Di Caprio "Before the flood", περί κλιματικής αλλαγής ως πρέσβη Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών.

“The incredible music composed for Before the Flood was one of the most unique collaborations I can think of in scoring a film.”


Τέλος, το μέλος τους Stuart Braithwaite με τον Rachel Goswell των Slowdive, τον Justin Lockey των Editors και τον James Lockey των Hand Held Cine Club ενώθηκαν για ένα super group το οποίο θα λέγεται Minor Victories και θα κυκλοφορήσει το πρώτο του album μέσα στον Ιούνιο του 2017.

Bless