Ξεκινώντας από την "Blueprint Records" ο βρετανός μουσικός παραγωγός Oliver Ho, εξερευνά την techno μουσική σκηνή και τα παρακλάδια της, αρχικά μέσα από σκοτεινές μουσικές παραγωγές ηλεκτρονικής μουσικής μέχρι και μέσα από ορισμένων περισσότερο συγκρουσιακών grooves στη "Meta Records".

Ο ίδιος, στις αρχές του 2014 με το νέο του project "Broken English Club" υπογράφει στην "Jealous God", δισκογραφική εταιρεία των Regis, Silent Servant και James Ruskin. Πλέον, το "Broken English Club" κατέχει τα πιο σκοτεινά στοιχεία του "Raudive", παλαιότερου project του, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζεται με περισσότερα industrial / noise post - punk στοιχεία.

Έχοντας πλέον περάσει ο Oliver Ho από ποικίλες δισκογραφικές όπως "Klang", "Music Man", "Pokerflat", "Get The Curse", "Cocoon" (λολ), "We Are" (ξανά λολ) και "Marco" (ξανά μανά λολ) στο παρελθόν, πλέον δηλώνει πως αυτή η στάση  που έχει στο να θέλει να συγκεντρώνει τις διαφορετικές δυναμικές των πολυάριθμων ειδών μουσικής, αντικατοπτρίζεται στα διαφορετικά sets που ο ίδιος παίζει, σε clubs όλου του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκυο και το Παρίσι, και απο εκεί πίσω στο Λονδίνο.

"BROKEN ENGLISH CLUB - THE ENGLISH BEACH"


Στις 22 Ιουνίου 2017, ο Oliver Ho ως "Broken English Club" μας παραθέτει 12 εξαιρετικά κομμάτια "πειραγμένης" ηλεκτρονικής και "μεταλλικής" techno, πλέον στην Αμερικανική δισκογραφική "L.I.E.S." (Long Island Electrical Systems) του Ron Morelli ενώ το album του με τίτλο "The English Beach", αποτελεί ένα ηχητικό πορτρέτο της "περίεργης" και άγονης ανατολικής ακτής στην Αγγλία που ονομάζεται "Dungeness".

Είναι γνωστή ως η μόνη έρημος στη Βρετανία όπου εγκαταλελειμμένα κτίρια και σκουπίδια περιτριγυρίζουν το τοπίο που έχει θέα σε έναν Πυρηνικό Σταθμό. Εξερευνώντας λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη παραλία, με τα μεταλλικά αντικείμενα - ερείπια καθώς και τα καταρρέοντα κτίρια που όπως περιγράφει ο Ho, διακατέχονται από έναν περίεργο φόβο και ρομαντισμό, το Dungeness μπορώ να πω πως είναι η φυσική εκδήλωση του ήχου του "Broken English Club".

Το album ξεκινά με το "Stray Dogs" που αποτελεί ξεκάθαρα μια άμεση προειδοποίηση για το τι πρόκειται να υποστούμε ηχητικά έχοντας κάνει εικόνα μέσω των άμεσων vocals που ακούγονται το ιδιαίτερο αυτό τοπίο. Συνεχίζει με το "Breaking The Flesh" που έχει ως βάση μια εξαιρετική μελωδία αρκετά σκοτεινή και ευδιάκριτη προσδίδοντας ταυτόχρονα ένταση αλλά και ένα βαθύ απροσδιόριστου τύπου feeling που σίγουρα σε ωθεί στο να συνεχίσεις το άκουσμα.

"The Sun Is Rising" και κάπου εδώ πρέπει να κλείσεις τα μάτια σου μια και το κομμάτι σου "φωνάζει" να δημιουργήσεις εικόνες, ενώ κάπου στα μέσα του track ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται είναι τόσο ιδιαίτερος - pure bliss και κορυφώνεται αυτή η ευδαιμονία με το "Plague Song" ως μια τρομερά ακριβής ηχητική απόδοση της όλης περιγραφής του album.

Προχωρώ στο "Pylon" έχοντας ταξιδέψει ήδη με τα προηγούμενα κομμάτια περιμένοντας αυτή την ένταση που τελικά ναι εδώ σε αυτό το track, εν τέλει προσδίδεται, εξαιρετικό bassline σε συνδιασμό με εκπληκτικά vocals το έκαναν αγαπημένο μου. Συνεχίζω στο "Rust Ballad" που βασίζεται σε έναν καθαρό ήχο αρκετά ξεκάθαρο ο οποίος στην πορεία χτίζεται με πολύ όμορφα vocals και όλα μαζί σερβίρονται με υποχθόνιους βασανιστικούς ήχους στο background. Αν δεν σας επεισα με τα προηγούμενα, σίγουρα το "Wreck" θα το καταφέρει μια και μιλάμε για ένα πανέμορφο κομμάτι που στην πορεία η εθιστική του μελωδία γίνεται ο καθοδηγητής που εν τέλει θα σας κάψει αν δε το έχει κάνει ήδη από το bomb intro του.

Χμμ, για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής τώρα τα κομμάτια "Carrion", "Wire Fence" και "The English Beach" αποτελούν εξαιρετική τριπλέτα ατμοσφαιρικών vocals σκοτεινών μελωδιών και πλήρους αποδόμησης. Στο "Concrete Desert" εισάγονται ιδιαίτεροι ήχοι totally lost in time (αν δεν μεταφέρθηκες ούτε εδώ στον power station παίζει θεματάκι), που κορυφώνονται μέσω παρεμβολών στο "Last Signal" συμπλέγματα ήχου λες και βγαίνουν live άπό κάποιο synth.

      Το δυσκολότερο κομμάτι στην ηλεκτρονική μουσική είναι να δημιουργείς ήχους μέσα από εικόνες και να αποδίδεις με τόσο ακριβή τρόπο εξωγενείς ήχους δεμένους με αυτό που έχεις μέσα στο κεφάλι σου. Αυτή είναι η μαγεία του είδους και σίγουρα ο Oliver Ho με το "Broken English Club" και το album του "The English Beach" μας μοίρασε απλόχερα λίγη από αυτή.


Georgia Zevgolis

Georgia Zevgolis

Cyberpunk Sociologist. Okay techno is my thing as a vinyl collector - Owner at TechnoArea 51. What else!? Oh Acting also...
Georgia Zevgolis